Eveniment

Doi ani de pușcărie pentru cine încalcă restricțiile care vizează limitarea răspândirii Covid-19 în Etiopia

Etiopienii riscă până la doi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat restricţiile care vizează limitarea răspândirii COVID-19, a anunţat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorărilor că unii cetăţeni nu mai respectă regulile după ridicarea stării de urgenţă, relatează Reuters.

Restricţiile interzic strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, scrie agerpres.ro.

  
Noua lege permite amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, a declarat miercuri biroul procurorului general într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

"Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

 
"Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a adăugat ea.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

 
Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

 
 

   

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: