Economie

Doi directori se contrazic public pe disponibilizările de la Minprest

În urma cu puțin timp, Gabriel Giorgi, directorul de la Minprest, societate care presteaza servicii pentru CE Oltenia, a ieșit în spațiul public și a declarat ca va disponibiliza 50 de salariați pentru ca situația economica a firmei nu-i mai permite sa-i țina.

Giorgi, ca sa ocolească termenul de concediere colectiva care ar atrage mai multe drepturi ale celor concediați, inclusiv salarii compensatorii, a declarat ca recurge și el la fenta deja clasica în Complexul Energetic Oltenia, adica la desfacerea contractelor de munca a 29 de salariați pe lună. 

Contractului Colectiv de Munca prevede că la 30 de disponibilizari se declară disponibilizare colectivă care declanșeaza la rândul ei toate procedurile, inclusiv salariile compenatorii. Mai mult, prin disponibilizare colectivă se blochează posturile rămase libere pe când la desfacere de contract de muncă această obligație nu este obligatorie.

Dintr-o dată, Directorul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza a sarit în sus ca ars și a declarat ca nu este deacord cu disponibilizarile. El a spus că nu este de acord cu programul de restructurare facut de Giorgi.

Deocamdata Boza spune ca nu va fi dat nimeni afara. iar un program de restructurare trebuie aprobat de Adunarea Generala a Acționarilor. "În calitate de președinte al Directoratului și președinte al AGA nu voi fi deacord cu concedierile de la Minprest. AGA nu va aproba acest program de disponibilizari", a spus Boza.

Daca tot nu a vazut programul de restructurare, dacă tot nu a vazut fundamentarea programului, dacă tot nu au avut loc discuții în AGA atunci de ce opune Boza unei masuri despre care teoretic nu știe nimic?

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: