Comunitate

Echipamente noi la Spitalul judetean Galati

Spitalul judetean Galati a fost dotat cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Valoarea investiţiei depăşeşte 7,5 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi şi de Ministerul Sănătăţii. 

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, pe 4 decembrie, concretizarea unei investiţii unice pentru unităţile medicale din sud-estul României, beneficiară fiind Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

În toată Moldova, doar la Iaşi mai există aşa ceva, iar în România o astfel de dotare există doar în alte şase spitale. În fapt, este vorba de două achiziţii complementare (care însumate depăşesc 7,5 milioane de lei), care întregesc spectaculos dotarea amintitei secţii.

Primul lot de echipamente este în fapt un sistemul format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică Echipamentul medical va fi montat în sala de operaţie în perioada următoare.

De asemenea, personalul medical va efectua stagii de pregătire pe acest tip de aparatură. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Galaţi. „Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova.

Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorilor şi hematoamele fără afectarea vaselor de sânge ale creierului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: