Administrație

Elicopterele SMURD zboara și noaptea

O fetiţă în vârstă de trei ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost transportată cu un elicopter SMURD de la Craiova la Bucureşti, în cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
 
"Noaptea trecută, echipajul elicopterului SMURD EC-135 nr. 334, compus din locotenent-comandor Asofie Ciprian, căpitan Gheţa Robert, medic Ispas Vlad şi asistent medical Molodoi Marian, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente în vârstă de 3 ani cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, cauzate din pricina vărsării unui lichid fierbinte. Fetiţa a fost preluată de un elicopter SMURD de pe aeroportul din Craiova şi transportată la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, în vederea acordării îngrijirii medicale care se impun", se arată într-o postare de pe contul de Facebook al DSU.

Conform aceleiaşi surse, pacienta a fost monitorizată şi asistată de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Floreasca pe tot parcursul zborului.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: