Administrație

Emil Boc interzice centralele de apartament în blocurile noi

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc anunță că lucrează la o strategie privind modernizarea sistemului de termoficare și, în același timp, reducerea poluării cauzate de centralele de apartament, arată Radio Cluj.

Potrivit sursei citate, strategia prevede interzicerea centralelor de apartament în blocurile noi cu mai mult de șase apartamente.

„Nimeni nu se va mai putea dezvolta haotic, din perspectiva aceasta a noxelor. Toate blocurile noi fie se conectează la sistemul de termoficare, fie își montează centrale proprii. De la blocurile cu minim șase apartamente va exista o singură centrală, nu șase centrale. Cu tendința de eliminare în viitor și a acestor centrale și de conectare la sistemul de termoficare, pe măsură ce sistemul de termoficare se extinde în acea zonă. De asemenea, toate proiectele pe care primăria le va gestiona, vor fi conectate la sistemul de termoficare”, susține Emil Boc, citat de Radio Cluj.

Potrivit sursei amintite, Emil Boc a făcut și precizări legate de proprietarii de apartamente din blocurile vechi, care vor să se debranșeze, pentru a-și monta o centrală individuală. Boc a dat asigurări că oamenii vor putea în continuare să opteze, Primăria Cluj-Napoca neavând în plan să stopeze această practică.

„Nu vom opri debranșarea de la sistemul de termoficare, dacă oamenii vor dori. Astăzi sunt 21.000 de familii conectate. Dacă vor dori, oamenii pot, în continuare, să se deconecteze. Nu avem în vedere să le interzicem asta. Vrem însă, prin stimulente alternative, să îi determinăm pe oameni, având în vedere prețul mai bun pe care îl va oferi sistemul de termoficare, să rămână conectați și să revină și alții în sistemul centralizat de termoficare”, a declarat Boc.

Emil Boc a explicat că prin acordarea acestor subvenții oamenii vor plăti facturi mai mici la încălzire, nu vor mai avea dorința să-și monteze centrale de apartament și, în acest fel, poluarea din municipiu nu va crește.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: