Eveniment

Excentricul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a plimbat moaștele Sf Pantelimon cu autoutilitara

Dat fiind faptul că luni, 27 iulie, creștin-ortodoxii l-au sărbătorit pe Sf. Pantelimon, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ‘simțit’ că este momentul propice pentru a reveni în atenția opiniei publice. Ce a făcut? Ei bine, a ieșit ‘la plimbare’ prin municipiu… cu moaștele.

Pandemia de coronavirus a fost și este foarte grea pentru o lume întreagă însă ține de fiecare cum alege să treacă prin aceasta. De exemplu, în orașul de la malul mării unii se distrează la maxim ba în cluburi, ba pe la terase iar alții… în alai după Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Cum adică? Ei bine, pentru că o perioadă nu a mai ieșit în evidență, ÎPS a decis că acum este momentul.

Mai exact, o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon (medic, tămăduitor, ocrotitor în molime) și ale Sfinților Epictet și Astion a avut loc, luni, pe străzile Constanței. Procesiunea a fost condusă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie alături de alți doi preoți. Cei trei au străbătut arterele principale ale orașului de la malul mării într-o autoutilitară… nu prea pompos aranjată. În schimb, constănțenii nu au părut prea interesați (conform filmării), fiecare văzându-și de treburile lui. Nimeni nu s-a oprit un moment pe loc să își facă Sfânta Cruce. Ei bine, în acest context, un vârsnic ar fi spus: „Nu mai merg tinerii la Biserică…!”.

Vă reamintim faptul că, o perioadă, ÎPS a evitat să mai iasă în presă după acuzele ce i-au fost aduse de către unii cetățeni legate de lingurița cu care împărtășea zeci de oameni sau după îndemnul asupra credincioșilor de a veni la Biserică.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: