Comunitate

Focar de Coronavirus la Spitalul Orășenesc Sinaia

Este  focar de coronavirus în spitalul orășenesc din  Sinaia. Trei medici și opt asistente de la Spitalul Orășenesc Sinaia au ieșit pozitivi la testul COVID-19, după ce tot personalul a fost testat.
 

Având în vedere numărul mare de infectări, activitatea a fost suspendată în mai mule secţii ale unităţii medicale, inclusiv chirurgie, bloc operator şi terapie Intensivă.

„Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Spitalul Orăşenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unităţii sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici şi opt asistente au fost identificaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activităţii, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie” se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova, citat de news.ro.  

Pacienţii internaţi în secţiile a căror activitate a fost suspendată temporar au fost transferaţi către alte spitale. Cadrele medicale infectate au intrat în izolare și a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi şi carantinarea acestora arată sursa citată. 

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: