Comunitate

Fostul director al UNIFARM ,analfabet funcțional,ocrotit de instituțiile statului

Adrian Ionel, fostul director al unifarm este pus sub control judiciar pentru cinci infracțiuni în concurs: luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, toate pedepsite cu ani grei de pușcărie.

Individul e poreclit de cunoscuți „dl. Goe” acesta fiind numit la UNIFARM SA prin semnătura lui Raed Arafat deși la vârsta de 34 de ani, încă lucra la firma mamei sale, un SRL care a avut o activitate minoră și care a și fost radiată în anul 2012, anul numirii odraslei în funcția de conducere de la compania publică, aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății, dezvăluie ziarul  Curentul.

Surse din PSD au declarat că Ionel a fost plantat la UNIFARM de generalul SRI Ion Maranda, fostul șef al Direcției de Protecție Internă a serviciului. În anul 2015, Ionel este numit director general al Institutului Cantacuzino unde începe să se prezinte în mod fals ca profesor doctor, așa cum se vede în documentul emis de Ministerul Afacerilor Externe cu participanții la Forumul Economic de la Marea Neagră (BSEC) (Click AICI). Ionel nu numai că nu e cadru didactic universitar și nici nu are vreun doctorat dar cererile de informații de la a Spiru Haret, Unifarm, Institutul Cantacuzino și Academia SRI nu s-au soldat cu informații care să susțină măcar instituția la cafre  și-a susținut impostorul examenul de licență la absolvirea Facultății de Drept de la Spiru Haret, neacreditată în anul 1999. 
Ionel nici prea inteligent nu pare: deși MFP a acordat în martie, din veniturile statului rezultate din privatizare, o finanțare de 1,15 miliarde de lei societății Unifarm, într-unul din e-mailurile sale de răspuns, Adrian Ionel  explica: „Compania Nationala Unifarm SA nu foloseste bani publici, aceasta este o informatie eronata”.
Așadar dl. Goe toca banii UNIFARM convins fiind că aceștia erau bani privați. Acționar unic al UNIFARM este statul român prin Ministerul Sănătății reprezentat în perioada 23.12.2019-25.05.2020 în AGA de cumătrul lui Nelu Tătaru, Lucian Timofticiuc, fost consilier al ministrului, acum plasat la Antibiotice SA Iași.
Cum lucra Ionel: negocia șpaga, semna contractul, plătea Din Unifarm și primea comisionul. Din comunicatul DNA mai aflăm că „din cauză că societatea comercială furnizoare NU a achitat nicio sumă din procentul de 18 % convenit, inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.”

Deci dacă dădeai șpaga, mergea mai departe contractul, nu dădeai șpaga, contractul se rezilia iar Ionel înfiera furnizorul prin declarații în presă.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: