Eveniment

La Bacău au început afacerile de pe lîngă coronavirus

Primăria Bacău va cheltui circa un milion de lei pentru înființarea unui centru de carantină în care să fie cazați suspecții de coronavirus. Inițial, locul ales a fost căminul Colegiului N.V.Karpen, dar s-a renunțat, după protestul părinților.

Noul loc este însă ținut la secret, deși sumele alocate sunt din bugetul public. Într-un comunicat de presă, PSD Bacău cere publicarea tuturor detaliilor afacerii:


În raport de proiectul de hotărâre de Consiliu Local vizând închirierea unei pensiuni în vecinătatea Municipiului Bacău, PSD Bacău ridică următoarele intrebări:

Cum s-a estimat valoarea închirierii la 1,5 milioane lei, în condițiile în care în timpul ședinței, urmare a unui simplu telefon, aceasta a scăzut la 1 milion lei?

De ce e ținută la secret locația, având în vedere că la presiunea opiniei publice s-a „reparat” greșeala cu stabilirea centrului de carantină la N.V. Karpen, deci nu secretomania este soluția în această problemă sensibilă.

Pensiunea situată în nordul Bacăul, în vecinătatea Parcului Gheraiesti întrunește condițiile necesare pentru a fi un centru de carantină? Numărul locurilor de cazare este suficient? Dar protecția asigurată zonei?

Care este situația economico-financiară a societății ce administrează pensiunea, această fiind la un pas de insolvență în trecutul recent?

Consiliul local bacau nu vrea să dea nici un fel de amănunt cu privire la felul în care s-a închiriat pensiunea,la perioada pentru care s-a închiriat fapt ce stîrnește suspiciuni de mînărie a banului public.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: