Comunitate

La Cluj s-a descoperit un zid medieval de 40 de metri

Lucrările de modernizare care au loc în centrul municipiului Cluj-Napoca au scos la suprafață încă un zid medieval care are o lungime de aproximativ 40 de metri.
 
 
Din păcate, din cauza unor lucrări anterioare, care au fost realizate în urmă patru decenii, zidul a fost parțial distrus.

„Din păcate, când s-a construit blocul CEC și s-a realizat piațeta au existat lucrări de infrastructură, s-a făcut un cămin de beton pentru o conductă de termoficare și zidul a fost puternic afectat. Împreună cu colegii arheologi am ajuns la concluzia că zidul nu oferă foarte multe date, tocmai pentru că e foarte afectat și va rămâne conservat în sit, va fi acoperit cu pământ. Dacă era intact și s-ar fi putut descoperi anumite elemente de detaliu, inclusiv să se stabilească grosimea lui pe acea porțiune, ar fi fost valoros, dar faptul că e alterat atunci este mai puțin ofertant pentru culegerea de date istorice din acea zonă”, a declarat Vlad Rusu, arhitectul cel care a proiectat lucrările de modernizare a zonei.

 Din fericire, lucrările nu sunt afectate de această descoperire și continuă în ritmul obișnuit și ar trebui finalizate până în data de 15 august.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: