Comunitate

La Spitalul de boli infecțioase Craiova, 26 de angajați au fost testați pozitiv

Toate cadrele medicale de la Spitalul “Victor Babeş” din Craiova vor fi testate pentru coronavirus. Decizia a fost luată în contextul în care mai mulţi angajaţi care s-au testat pentru a plecat în concediu au fost confirmaţi.

 
În spital sunt deja 26 de persoane infectate, iar managerul unităţii medicale a declarat faptul că testările continuă, susţinând faptul că cele mai multe cazuri au apărut după ce mai multe cadre medicale s-au întors din concediul de odihnă.

“Situația este legată de faptul că în urmă cu 10 zile, șapte colegi de-ai noștri s-au testat pentru a pleca în vacanță în Grecia și am obținut 4 rezultate pozitive în rândul personalului TESA și 3 rezultate pozitive în rândul colegilor asistenți medicali. Serviciul de epidemiologie al spitalului a hotărât să începem testarea în masă a întregului personal angajat al spitalului”, a declarat la Digi24 Adina Turcu, managerul Spialului Victor Babeș din Craiova.

Managerul a explicat faptul că începând cu data de 1 iunie, tot personalul spitalului a primit zile de concediu de odihnă, iar acesta ar fi motivul infectării.

De asemenea, Adina Turcu a declarat că în 10 zile au fost testați 240 de colegi din cei 555, câți totalizează personalul Spitalului Victor Babeș. „În urma testărilor au apărut 19 colegi ca fiind pozitivi la virusul SARS-CoV-2″, a anunțat managerul. „Nu ne vom opri aici cu testările, intenționăm să testăm tot personalul angajat al spitalului”, a asigurat Adina Turcu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: