Comunitate

Lăsat de două spitale să plece acasă cu pneumonie. A murit de covid-19 la 49 de ani

Bărbatul de 49 de ani care a murit joi din cauza infecției cu noul coronavirus a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, prima oară în 20 martie, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice. Acesta a fost testat pentru COVID de-abia în 24 martie, după care a fost „lăsat la domiciliu”, după cum precizează Grupul de Comunicare Strategică. Diagnosticul a venit joi, când a și murit.

Decesul bărbatului de 49 de ani din județul Timiș „se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului”, a precizat GCS.

Care este cronologia acestui deces, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:

- S-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase.
- În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută.
- În 24 martie starea bărbatului s-a deteriorat și a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu.

A fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit.

Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

Vizualizări: 4,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: