Politică

Liberalii de la Gorj au dat cu oiștea-n gard și au răsturnat căruța cu proști în mijlocul orașului

Nu am crezut că o să apuc să văd și asta. În plină pandemie și campanie electorală un prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan, a mers pe furiș la Tg Jiu și s-a lasă confiscat de candidatul liberal la primăria orașului, nimeni altul decât primarul în funcție Romanescu.

Împreună au participat la o emisiune a unui post local de televiziune unde șeful de la București a vorbit despre problemele mineritului. Cum era de așteptat, singura contribuție a lui Romanescu la discuție a fost datul din cap în semn de aprobare a șefului despre care credea că-i face un seviciu dacă se lasă vizionat alături de el.

În tot acest timp, celălalt candidat, cel de la Consiliul Județean Gorj, Iulian Popescu, un necunoscut în politica gorjeană, trecut în capul listei, în bătaie de joc, de Dan Vîceanu, șeful liberalilor din Gorj, orbecăia prin Turceni la o manifestare de așa zisă simpatie.

De fapt  la Turceni fostul primar Ion Iordache, milionar în euro și traseist politic, avea propria lui serbare pentru că reușise să obțină de la liberali, doar după o lună de la intrarea în partid, poziția întîi la Senat la alegerile Parlamentare din 6 decembrie.

Omul a vrut să-și arate mușchii și a făcut o serbare galbenă pe străzile orașului unde primar este chiar cumnata sa, căreia i-a lăsat fotoliul de primar al Turceniului după ce s-a plictisit de el. Bietul Popescu, candidatul liberal  la Consiliul Județean, va trăi până pe 27 septembrie cea mai euforică perioadă a vieții sale de IT-ist, crezând că-l va învinge pe Cosmin Popescu, președintele în funcție care va cîștiga fluerînd și mandatul viitor.

Dar omul nu are decît vina că s-a băgat într-o treabă de care nu are habar și l-a lăsat pe Dan Vâlceanu să profite de naivitatea lui politică.

Că este o cantitate neglijabilă în aceste alegeri locale o demonstrează și faptul că Rareș Bogdan, om cu greutate în PNL, nu a dorit nici măcar de complezență să-l cunoască, filiala liberală de la Gorj neavând habar de vizita sa clandestină la Tg Jiu.

Măcar ca fost ziarist, Rareș Bogdan ar fi trebuit să știe că afișarea sa alături de un singur candidat liberal lasă electoratului impresia că pe celălalt nu-l susține. Surse bine informate spun că Rareș Bogdan are tot felul de diferende, să le zicem doctrinare, cu Dan Vâlceanu și de aceea nu a vrut să se afișeze în public alături de candidatul propus de acesta la șefia Consiliului Județean Gorj.

Să nu fi aflat Rareș Bogdan că politica se face pe voturi și fotbalul pe goluri?!

Vizualizări: 2,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: