Externe

Manifestații la Teheran împotriva autoritaților iraniene

​Agenția iraniană de presă Fars, semioficială, relatează sâmbătă că proteste antiguvernamentale au loc la Teheran și scrie că oamenii ieșiți în stradă au scandat sloganuri împotriva principalelor autorități ale țării, după ce Corpul Gardienilor Revoluţiei, puternica armata ideologică a republicii islamice, a recunoscut doborârea avionului de pasageri ucrainean, relatează Reuters.

Relatarea Fars menționează și că demonstranții au rupt fotografii cu Qassem Soleimani, cunoscutul comandant al Forțelor Quds (trupe de elită din rândul Gardienilor) ucis de americani într-un atac cu dronă.

Agenția, care este în general văzută ca fiind apropiată Gardienilor Revoluţiei, a publicat și imagini cu manifestanții adunați la Teheran și cu un banner rupt cu Soleimani. Potrivit agenției, numărul protestatarilor este de circa 700 până la 1000 de oameni.

Iranul a recunoscut, sâmbătă, că a doborât miercuri avionul ucrainean, însă spune că uciderea celor 176 de oameni de la bord a fost neintenționată. Până acum, Teheranul a negat vehement că aeronava ar fi fost doborâtă de una dintre rachetele sale.

Sute de studenți iranieni s-au adunat sâmbătă seară în fața Universității Amirkabir din Teheran, răspunzând unui apel lansat pe reţelele sociale pentru comemorarea celor 176 de victime (mojoritatea iranieni și canadieni, dar și cu dublă cetățenie) ale avionului ucrainean doborât miercuri de o rachetă trasă de armata iraniană.

Trump avertizează Iranul: „Nu mai poate exista un nou masacru asupra manifestanților pașnici”. Trump spune că urmărește „îndeaproape” manifestațiile din Iran.Președintele american Donald Trump le transmite protestatarilor iranieni că îi susține și că Statele Unite urmăresc „îndeaproape” manifestațiile.„Bravului popor iranian, care suferă de mult timp: sunt alături de voi de la începutul președinției mele și administrația mea va continua să fie alături de voi”, a scris Trump pe Twitter, într-un mesaj publicat atât în engleză cât și persană.

Vizualizări: 29

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: