Economie

Marcel Ciolacu anunță impozit pe cifra de afaceri pentru multinaționale

Marcel Ciolacu a anunțat că și multinaționalele din România vor trebui să plătească un impozit din cifra de afaceri la fel ca și firmele autohtone.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este nevoie de o legislație uniformă, iar dacă companiile cu capital românesc plătesc 1% impozit din cifra de afaceri, atunci și companiile multinaționale trebuie să aibă același procent. „Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”, a spus liderul social-democraților.

Liderul PSD a explicat că nu se vor mări taxele pentru cetățeni, iar prioritatea este digitalizarea ANAF pentru o mai bună colectare.

„Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii, am informaţiile în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârşit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu măreşte nicio taxă”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: