Politică

Marcel Ciolacu propune o companie de stat de asigurări auto

Propunerea lui Marcel Ciolacu de înființare a unei companii de stat pe piața asigurărilor RCA este privită cu scepticism de către economiști.

Falimentul Euroins, cel mai mare jucător de pe piața asigurărilor auto, care vine în fapt după alte trei falimente majore pe aceeași piață în ultimii ani, l-a determinat pe liderul PSD să propună înființarea unei companii de stat care să se ocupe de asigurările auto.

După decizia de vineri a ASF de a retrage dreptul de a emite polițe RCA pentru Euroins, liderul PSD a criticat faptul că statul român și-a privatizat companiile care ar fi putut stabiliza piața în acest context. Mai mult, Marcel Ciolacu a subliniat că statul român deține două bănci, CEC și Eximbank, prin care ar putea să aibă o companie pe piața de asigurări auto.

„S-au luat niște decizii de către statul român și am privatizat anumite pârghii pe care statul le putea folosi în astfel de momente. Sper din tot sufletul să fi învățat din vechea experiență și de data aceasta să fie pregătiți să intervină, în primul și în primul rând prin fondul de garantare, dar nu în ultimul rând, avem două bănci cu capital de stat: CEC și Eximbank. Cred că este cazul, după aceste două experiențe, statul să aibă în continuare o pârghie în astfel de situații, pe perioade limitate, să înceapă și să-și creeze companie de stat de asigurări”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu. Mai mult, sâmbătă, într-o conversație purtată pe pagina acestuia de Facebook, atunci când un susținător îl îndeamnă să urgenteze intrarea pe piața asigurărilor RCA a CEC și Eximbank, liderul PSD îi răspunde susținând că „este absolut necesar să existe o firmă românească de stat care să asigure echilibru în piață”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: