Justiție

Medic de 78 de ani, acuzat că a înșelat statul

Un medic pediatru din București este acuzat că a încasat peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate fără să ofere vreo consultaţie. Acuzațiile din dosar vizează perioda când acesta lucra la un cabinet din oraşul buzoian Pogoanele.

Medicul, în vârstă de 78 de ani, și încă doi complici, angajați ai cabinetului medical, sunt acuzați de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Buzău, în perioada 2016-2019, medicul V.A.Ş. ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate. Suspectul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.

Ulterior, pentru decontarea serviciilor, ar fi transmis lunar factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

Luni, anchetatorii au făcut patru percheziții în acest caz, în Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical, în urma cărora au ridicat mai multe înscrisuri şi documente.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost ridicate pentru audieri și duse la sediul Poliţiei, potrivit sursei citate.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: