Stil de viață

Mii de turiști schiază la Straja

Peste 1.500 de turişti se află vineri în staţiunea Straja, din Valea Jiului, unde se poate schia pe patru pârtii pe care stratul de zăpadă măsoară circa 25 de centimetri, majoritatea dintre ei petrecându-şi sărbătorile de iarnă la cabanele din zonă.

"În Straja sunt între 1.500 şi 1.700 de turişti, atraşi de pârtiile de schi. Din păcate, au apărut şi primele cazuri de fracturi şi luxaţii la schiorii de pe pârtii, în opt intervenţii fiind nevoie de transportul victimelor la spital", a declarat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Se poate schia pe pârtiile Constantinescu, Platoul Soarelui, Canal şi în partea de sus a Pârtiei Mutu. Deoarece temperatura este în scădere, în următoarele zile este posibilă pornirea tunurilor de zăpadă artificială şi pe alte pârtii sau zone ale acestora.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra condiţiilor meteo şi recomandă turiştilor să nu plece pe trasee deoarece vremea se poate schimba de la un moment la altul, iar vizibilitatea este scăzută.

"Atenţionăm turiştii să rămână în zona staţiunilor şi să nu se aventureze pe trasee. În zona înaltă vizibilitatea este scăzută şi vremea se poate schimba oricând", a spus şeful Salvamont Straja.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, la fel ca şi telegondola care pleacă din Lupeni spre Straja.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: