Politică

Ministru cheie, la un pas de demisie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut faptul că a vrut să-și dea demisia din funcția de ministru al Finanțelor, fiind nemulțumit de modul cum decurg discuțiile în Coaliție pe tema măsurilor fiscale.

Demnitarul a făcut precizările în cadrul unui interviu la Antena 3 CNN, miercuri după-amiază. „Am vorbit de posibilitatea de a demisiona. Nu am scris-o”, a declarat Boloș, fiind întrebat de discuțiile purtate cu premierul Marcel Ciolacu, privind o posibilă demisie.

Întrebat de câte ori ar fi adus acest subiect în atenția premierului, ministrul nu a vrut să dea detalii: „Nu pot să vă spun”, a completat Boloș, care a vorbit de nemulțumirile sale. „Repet. Această situație o avem (n.r. - referitoare la reformele din PNRR și măsurile fiscale), pentru că acestea sunt angajamentele asumate de România prin PNRR și avem și situația de deficit bugetar excesiv”.

Ministrul a fost întrebat și despre condiția sau condițiile puse pentru a rămâne pe funcție, demnitarul răspunzând: „Măsurile pe care le-am prezentat sunt măsuri dificile. Supărarea mea a venit în urma faptului că aceste măsuri nu le definitivăm și nu intrăm în normalitate, iar zilnic se adâncește deficitul bugetar”.

Însă demnitarul a subliniat că până la urmă momentul adoptării măsurilor și forma finală a acestora ține de factorul politic, dat fiind că Puterea e cea care și va suma „costul politic”.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: