Comunitate

Nicolae Robu vrea meniuri la bodegi și în limba engleză!

Aleșii municipali din Timișoara au aprobat un proiect „privind obligativitatea prezentării meniului bilingv în unitățile de alimentație publică din Timișoara”. Cei mai mulți dintre ei nici nu au văzut proiectul, introdus ultimul pe ordinea de zi suplimentară la ședința extraordinară de vineri și nepublicat încă pe site-ul primăriei. Însă au fost discuții pe marginea cuvântului „bilingv”, astfel că s-a decis ca patronii de „unități de alimentație publică” să fie obligați să-și facă meniuri în minimum două limbi.

„În text scrie «este obligatoriu în limba română și în limba engleză». (…) trebuie pus «minimal», pentru că, evident, e și interesul comercianților să prezinte în mai multe limbi. Noi obligăm la cele două, limba locului și limba engleză, chiar dacă englezii au ieșit din UE. Limba engleză este limba engleză și își are locul ei în lumea de astăzi, de aceea am mers pe această idee”, a explicat primarul Nicolae Robu în cadrul ședinței de vineri.


Robu are soluția: Nu ai meniu, nu primești acord!
Nimeni n-a știut să spună valoarea amenzilor, dar primarul Robu consideră că totul se rezolvă simplu: cine nu are meniu în română și engleză nu primește acordul de funcționare anual de la PMT.

„Noi trebuie să dăm acordul comercial de funcționare și stabilim că asta e regula. Ca să primești acord comercial de funcționare, trebuie să prezinți meniul cel puțin în cele două limbi. Așa se așază lucrurile”, a explicat edilul-șef.

„Littleși” în bodegile de cartier
Anul în care Timișoara va fi capitală europeană a culturii ne va găsi cu „littleși” (mici – n.r.) inclusiv pe meniurile bodegilor de cartier. Hotărârea de consiliu local adoptată vineri spune că absolut toate localurile de alimentație publică din oraș sunt obligate să afișeze meniuri în limbile română și engleză. Minimum.

Vom vedea, așadar, inclusiv la „food court-ul” din Piața Iosefin bucatele alese servite acolo traduse în limba engleză. Verificările le vor face cei de la Biroul Acorduri Comerciale din Primăria Timișoara, susține primarul Timișoarei.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: