Economie

Nuclearelectrica a reconectat Unitatea 2 la SEN. Pe cine scoate din piață

Compania care administrează centrala de la Cernavodă, Nuclearelectrica, a anunţat că lucrările planificate pentru Unitatea 2 au fost finalizate, iar reactorul a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional. Acesta va ocupa circa 700 de MWh din piață, adică în jur de 10%, într-un moment în care Hidroelectrica asigură 55% din piață, cărbunele 20%, iar celelalte surse sub 7% fiecare.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate în data de 7 iunie 2019, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizându-se în aceeaşi zi, la ora 22:00”, se arată în comunicat.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată la începutul lunii mai, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate s-au efectuat circa 9.000 de activităţi aferente mai multor programe, printer care cel de mentenanţă preventivă şi corectivă, de inspecţii şi de testare.

”Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat.

Vizualizări: 795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: