Comunitate

Omenirea își face stocuri de vaccin anti Ebola

atru dintre cele mai importante organizații internaționale din domeniul sanitar și umanitar au anunțat crearea unor stocuri globale de vaccinuri împotriva Ebola, pentru a se putea asigura un răspuns în caz de epidemie. Eforturile de creare a stocurilor au fost coordonate de către Grupul Internațional de Coordonare pentru Furnizarea Vaccinurilor, din care fac parte Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FISCR) și Médecins Sans Frontières (MSF), cu sprijin financiar din partea Gavi, Alianța pentru Vaccinuri, relatează Mediafax.

 
Stocurile vor permite statelor, sprijinite de organizațiile umanitare, să țină sub control viitoarele epidemii de Ebola prin asigurarea unui acces prompt la vaccinuri populației expuse riscului în timpul epidemiilor.

 
Vaccinul împotriva Ebola (rVSV∆G-ZEBOV-GP, viu), sub formă de soluție injectabilă în flacon monodoză, este produs de Merck, Sharp & Dohme (MSD) Corp. și dezvoltat cu sprijinul financiar al guvernului american.

 
Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul împotriva virusului Ebola în noiembrie 2019, vaccinul fiind deja precalificat de către OMS și autorizat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii, precum și de către opt state africane.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: