Comunitate

Operațiile programate la Maternitatea Giulești, anulate

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu" Bucureşti să sisteze internarile începând de vineri.  Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Panait Sârbu" a declarat că cei 11 angajaţi care au fost depistaţi cu stafilococul auriu au fost scoşi din tură.

El a precizat că dintre cei 11 angajaţi depistaţi pozitiv cu stafilococul auriu "unu sau doi" sunt medici, iar nouă sunt asistente. El a spus că analizele au venit pe la mijlocul lunii noeimbrie, iar cei purtători, deşi sunt sănătoşi, au fost înştiinţaţi să ia tratament.

Doru Pană a menţionat că pentru săptămâna viitoare erau programate aproximativ 80 de operaţii. El a spus că, nemaifăcând internări, maternitatea probabil nu va avea fonduri pentru plata salariilor, întrucât nu vor veni bani de la casa de aisugrări. Asta înseamnă, a spus Pană, că angajaţii care nu au de luat concediu de odihnă şi nu au motive să ia concediu medical vor intra probabil în concediu fără plată.

Alerta vine după ce mai mulți nou-născuți au fost identificați cu stafilococul auriu, fiind o mare probabilitate să fi luat bacteria din spital.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: