Comunitate

Pâinea Vel Pitar își schimbă gustul

Producătorul de panificație Vel Pitar a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nișă, a informat Profit.ro. Întreaga tranzacție se ridică la aproape 200 de milioane de euro.
Tranzacția a fost finalizată și va fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, mai scrie sursa citată.

Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost delistat de la bursă în 2006 de acționarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

„Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de pâine, Vel Pitar este o companie inovatoare”, au transmis reprezentanții NCH, potrivit Profit.ro.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: