Comunitate

Zeci de oi omorâte de câini

Zeci de oi au fost omorate, duminica dimineata, la un saivan de la marginea Timisoarei, dupa un atac al unei haite de caini fara stapan. Proprietarul lor spune, printre lacrimi, ca a asistat la intreaga scena, insa nu a putut sa intervina, de frica sa nu fie si el atacat de animale.

Totul s-a intamplat nu departe de Timisoara, pe un camp dintre Giroc si Urseni. Pentru ca nu au ce manca, patrupedele au inceput sa atace animalele. Si, chiar daca erau imprejmuite de garduri, cainii au navalit in tarcul oilor si au facut prapad. Aproape 70 de mioare au fost omorate.

„Pe la ora 10 am dat drumul la oi la saivan, sa manance, si au venit 10 caini mari si le-au facut praf. 67 de oi mi le-au facut praf. Au fost caini, nu alte animale salbatice, caini albi si de toate neamurile. Ii plin satul de caini”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Mihai Popa, proprietarul animalelor.
Omul spune ca a anuntat toate autoritatile, iar primul ajuns la locul indicat a fost medicul veterinar concesionar din sat. Acesta spune insa ca, in afara de a preleva probe si a constata situatia, nu poate face nimic.

„Eu sunt medicul veterinar din comuna, am fost solicitat sa vin aici. Eu ca medic concesionar trebuie sa recoltez probe de creier, poate capatane. Primaria trebuie sa aiba contract de ecarisare, nu stiu daca are sau nu. Am sunat la DSV, nu e aici medicul de zona, am sunat la politia animalelor, mi s-a spus ca nu e de competenta lor. Nu putem sa ingropam cadavrele, ca maine vin de la Mediu si ne amendeaza.
Conform legii, trebuie sa vina DSV si politia sa faca o constatare la fata locului, ca noi nu putem sa facem asta„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul veterinar Mihaita Beslia.

Politistii ajunsi la saivan au inceput cercetarile. „La data de 15 Ianuarie 2023, politistii timiseni au fost sesizati cu privire la faptul ca in extravilanul localitatii Giroc au fost gasite cadavrele a 65 de ovine.

Politistii Biroului Protectia Animalelor s-au deplasat la fata locului si efectueaza cercetari conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor producerii acestui incident”, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timis.

Oamenii se tem ca patrupedele sa nu atace si copiii sau batranii pe strada. Conform acestora, in repetate randuri haite de caini au fost abandonate pe raza comunei Giroc, iar de la o luna la alta numarul lor este tot mai mare.

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: