Comunitate

Paveliu: ATI, doar o oprire înainte de a merge la cimitir

Numărul mare de infecții zilnice și decese din cauza COVID-19 îi face pe mulți experți să spună că un lockdown este tot mai plauzibil pentru perioada următoare. Deși numărul paturilor la ATI se mărește în fiecare zi, iar statele vecine ne oferă sprijin, se pare că nu rezolvăm problemele legate de pandemie.

Medicul de specialitate medicină internă și expert în politici de Sănătate Publică, Sorin Paveliu, a declarat la RFI că avem o falsă protecție a economiei care oricum va avea de suferit și că pentru a nu se fi ajuns aici trebuia să luăm măsuri acum ceva vreme.

”Infrastructura medicală pe care Guvernul se zbate să o pună în momentul de față la dispoziție nu rezolvă absolut deloc problema. Să fie clar. Paturile din terapie intensivă se eliberează nu prin vindecare, ci prin deces. Faptul că noi suplimentăm numărul de paturi nu înseamnă absolut nimic. Nu oprim cu nimic evoluția acestei infecții și a numărului de decese. Din păcate aceste informații nu sunt oferite de acest așa zis grup de comunicare strategică. (Nu comunică public) și numărul de persoane care decedează în secțiile de terapie intensivă”, a explicat Paveliu la RFI.

”Lumea crede că dacă s-au operaționalizat niște paturi de terapie intensivă în niște containere viața lor este în siguranță. Nu, este doar o ultimă oprire înainte de a merge la cimitir. Asta este realitatea. Noi nu mai putem să ne batem cu această pandemie în luna care urmează decât dacă luăm măsurile care să împiedice transmiterea virusului. Despre asta vorbim. Nu prin protecția economiei. Este o falsă protecție a economiei.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: