Stil de viață

Pescărușii atacă turiștii la Veneția

Pe măsură ce Veneția devine tot mai curată pescărușii care populează zona celebrului oraș italian devin tot mai agresivi. Pentru un oraș în care turismul este principala industrie, agresivitatea pescărușilor poate deveni o mare problemă.

Chiar dacă autoritățile vor să reducă turismul în anumite zone din oraș, cu siguranță nu s-au gândit să colaboreze cu pescăruşii pentru a rezolva problema suprapopulării cu turişti. Păsările, care altfel nu derajează ,au atacat în ultima perioadă numeroşi oameni pentru a le fura mâncarea iar doi dintre turişti au ajuns la spital fiind răniţi de păsările înfometate.

Autorităţileau precizat  că de vină pentru această situaţie este noul sistem de colectare şi depozitare a gunoiului care i-a lăsat pe pescăruşi fără cel mai simplu mod de a se hrăni. Acum resturile se adună în containere închise, iar pescăruşii nu mai au acces la ele pentru a se hrăni.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu mănânce pe stradă dacă vor să nu fie atacaţi de aceste păsări. Este posibil ca în viitorul apropiat să se interzică şi la Veneţia mâncatul pe stradă. Un alt oraş istoric al Italiei, Florenţa, a interzis mâncatul pe stradă în anumite zone foarte aglomerate, acolo motivul fiind gunoiul lăsat de turişti în urma lor.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: