Politică

Ponta o dă iar în populism și plânge după Ceaușescu

Fostul premier Victor Ponta nu găsește explicația pentru care, deși România produce energie, cetățenii plătesc mai mult decât cei din statele UE fără resurse proprii.

„Așa inflație, creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins. Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo, corect, nu aud nicio soluție. Ne spune că trebuie să închidem dușul.

Treaba cu consumul de energie e o minciună sau prostie. Nu asta e problema noastră, a României și a Europei. Problema e că nu mai putem produce nimic la aceste prețuri. Cei mai bogați, Franța, Germania, au bani destui, rezistă o perioadă, dar amărâții din Est nu au cu ce să mai reziste.

Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. Avem Dunăre, ne-a făcut Ceaușescu de toate, avem cărbune, termocentrale, gaz… Nu suntem o țară stearpă, dar la noi sunt cele mai mari prețuri. Nu e vorba că nu vom avea suficiente becuri, problema e prețurile la facturi. Dacă vreau să deschid o afacere, să fac un cuptor, cât de mare va fi factura? Astea sunt problemele noastre, nimeni nu vorbește despre ele, pentru că nu se pricep și nici nu-i interesează”, a declarat Ponta, duminică, la România TV.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: