Administrație

Prefecții nu vor mai fi înalți funcționari publici

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni seara ca partidele care fac parte din coalitia aflata la guvernare vor dispune de posturi de prefect in functie de ponderea voturilor obtinute. Astfel, PNL va avea 23 de posturi, USRPLUS 14, iar UDMR 5, informeaza Mediafax.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca se lucreaza la „o reglementare” prin care prefectii sa nu mai fie inalti functionari publici.

 
„Conform Constitutiei, prefectul este reprezentantul Guvernului in judet. In 2006, cand eram in negocierile de aderare, existau niste bile negre in capitolul administratie si atunci s-a decis ca prefectul sa fie echivalat functiei de inalt functionar. Din 2012, practic nu au mai aparut inalti functionari. (…) Punctul de vedere aproape comun, in cadrul coalitiei, care e in curs de implemnetare printr-o reglementare este acela ca prefectii sunt reprezentamtii Guvernului, nu trebuie sa fie inalti functionari publici”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Liderul PNL a spus ca luni a avut prima discutie in coalitie despre acest subiect si ca posturile vor fi distribuite in functie de ponderea fiecarui partid. Astfel, PNL-ului ii revin 23 de prefecti, USRPLUS va vea 14, iar UDMR 5. De asemenea, PNL va 47 de posturi de subprefect, USRPLUS 28, iar UDMR 10.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: