Politică

Președintele Iohannis vrea anticipate sau un guvern construit în jurul PNL

Președintele Klaus Iohannis a anunțat un calendar rapid după ce guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, prin consultările cu partidele de  joi, va urma „probabil”  anunțarea premierului desemnat, în cursul serii . Șeful statului a subliniat că rămâne adeptul alegerilor anticipate dar, dacă va constata că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, va „insista” să fie votat un guvern „cu agendă reformatoare, construit de și în jurul PNL”.

În tot acest timp Marcel Ciolacu și Victor Ponta se agită să facă o majoritate de stînga care să propună președintelui premierul în persoana  rectorului Remus Pricopie, un apropiat al Ecaterinei Andronescu și Victor Ponta

Primul pas a fost făcut spre anticipate, prin votarea moțiunii, iar „următorul pas va fi făcut mâine”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iar în caz de anticipate, „mă voi implica și în continuare pentru a construi după alegeri o majoritate solidă care vine cu reforme profunde în beneficiul românilor”, a avertizat șeful statului.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: