Administrație

Primul primar care a renunțat la pensia specială

Primarul oraşului Ulmeni, Lucian Morar, anunţă că a renunţat la pensia specială de care ar fi putut să beneficieze în urma mandatelor de edil-şef şi de vicepreşedinte al CJ Maramureş, el semnând o hârtie la notar în acest sens.

El îi îndeamnă şi pe alţi aleşi să facă acest gest şi "să facă front comun în faţa acestui abuz îndreptat împotriva românilor de rând, considerând că pensia trebuie acordată şi încasată doar pe baza contributivităţii fiecărui cetăţean".

"Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş", arată primarul din Ulmeni, într-un comunicat de presă transmis de PMP Maramureş.

Lucian Morar îi îndeamnă şi pe alţi aleşi locali şi judeţeni să facă acelaşi lucru.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: