Social-media

Profesorii sunt singurii care nu se înclină în fața Împăratului Japoniei

La finalul unei emisiuni dedicate profesorilor, criticul literar Daniel Cristea-Enache a transmis un mesaj important.

„Profesorilor le spun și le repet că, sigur, nu există pădure fără uscături. Sunt și oameni care n-au ce căuta în această categorie, această breaslă minunată, dar profesorii sunt extraordinar de importanți și sper să apuc ziua în care importanța profesorilor va fi cu adevărat cunoscută, afirmată și respectată în România”, a spus Daniel Cristea-Enache. 

În continuare, criticul literar a dezvăluit că, în Japonia, profesorii nu se apleacă în fața împăratului. Acest lucru arată, de fapt, rolul pe care îl au profesorii în societate: ei sunt cei care „îi fac oameni pe toți”.

„Cum e în Japonia, la protocolul curții împăratului. Oricine se întâlnește cu împăratul se apleacă în fața lui. Singurii care nu-și apleacă capul în fața împăratului sunt profesorii. Pentru că, spun japonezii și au dreptate, profesorii sunt cei care îi fac și pe împărați, cum îi fac oameni pe toți, din toate categoriile. 

Sper să apuc ziua în care importanța profesorilor să existe, iar noi, un fel de avangardiști, să schițăm ce ar trebui să se întâmple într-o societate normală, civilizată și evoluată”, a mai spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: