Social-media

Radio Europa Liberă emite din nou în România

Radio Europa Libera isi va relua emisiunile in limba romana din luna decembrie 2018, potrivit unui comunicat oficial al postului. Postul american isi incetase emisia in Romania in 2008, imediat dupa aderarea la NATO si UE, pe motiv ca Bucurestiul indeplineste standardele democratice occidentale.

Radio Europa Libera va incepe sa transmita reportaje multi-media, analize politice si sa activeze in parteneriat cu institutiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public si pentru a contracara informatiile false, potrivit anuntului oficial.

Presedintele companiei REL/RL, Thomas Kent, a spus ca ”speram in mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnalisti locali, sa contribuie la dezvoltarea unei prese libere, sa promoveze valorile si institutiile democratice si sa sutina dezbaterile in ambele tari despre locul lor in NATO, in Uniunea Europeana si in celelalte organizatii occidentale. Asteptam sa intram in parteneriat cu media locale independente si cu societatea civila”.

Potrivit comunicatului de presa, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai societatii civile si ziaristi din ambele tari si-au exprimat ingrijorarea ca dezinformarea, coruptia si divizarile sociale sint pe cale sa submineze sistemele lor politice.

Concomitent cu emisunile in romana, Radio Europa Libera va lansa si emisia in limba bulgara.

Radio Europa Libera este o companie media finantata printr-un program aprobat de Congresul SUA prin Broadcasting Board of Governors.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: