Economie

România primeşte cei mai puţini bani din UE pentru fermieri

Fermierii români se revoltă pentru că se simt umiliți din cauza sumei mici de bani primită de la UE, de pe urma tranzitului cerealelor ucrainene.

Fermierii autohtoni anunță că se simt umiliți de faptul că România primește cei mai puţini bani din UE, de pe urma tranzitului cerealelor ucrainene. E vorba de 10 milioane de euro, mult sub Bulgaria și Polonia.

Aflată la graniță cu Ucraina, România a oferit sprijin necondiționat statului agresat militar de Rusia. Țara noastră i-a primit pe refugiații ucraineni și a contribuit la facilitarea tranzitului produselor agricole din Ucraina către statele din UE.

Acest import masiv de cereale i-a afectat grav pe fermierii din țară. În acest sens, Comisia Europeană a luat măsura de acordare de compensații statelor est-europene afectate de această situație cu transportul de cereale din Ucraina.

Paradoxal, deși România asigură cea mai mare pondere de tranzit din totalul cerealelor ucrainene de 60%, țara noastră este la coadă când vorbim de sumele totale primite ca despăgubiri. CE ne acordă doar 10 milioane de euro. Polonia primește 30 de milioane de euro, iar Bulgaria 16 milioane de euro.

Fermierii români spun că refuză aceste sume derizorii, în semn de protest.

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: