Administrație

Sfârșit de an cu grevă generală la ANAF

Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe solicită guvernului să renunțe la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate. „Salariații fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfășurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii ministerului finanțelor publice îi obligă să demareze de urgență acțiuni de protest la nivel național, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizația noastră“, arată un comunicat de presă.

Sindicatele din Finanțe condamnă amatorismul cu care Ministerul Finanțelor Publice își tratează propriii angajați. Acestea susțin că parlamentul are în dezbatere un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activității de colectare a veniturilor la bugetul statului.

Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, cu consecințe grave în următoarea perioadă.

Ministrul Finanțelor a anunțat reducerea a mii de posturi din ANAF, deși sindicaliștii vorbesc de un deficit de 3.700 de posturi.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: