Administrație

SMURD Galați a primit două motociclete de prim ajutor


Gălățenii vor putea primi mult mai rapid ajutor medical. Și asta pentru că în dotarea ISU-SMURD Galați au ajuns două motociclete de prim ajutor.

Cele două motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice), au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați.

De asemenea, acestea sunt dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații, așa că șoferii vor fi obligați să le acorde prioritate, la fel ca și ambulanțelor. ”Municipiul Galați face parte din orașele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieți” a declarat colonelul Ion Toma, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de  Urgență Galați.


Cele două motociclete, care au costat 70.000 de euro, au fost achiziționate de Fundația pentru SMURD, cu ajutorul unui sponsor, și date în folosința ISU Galați.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: