Administrație

Sorin Boza, directorul CE Oltenia, visează cu ochii deschiși

Toată lumea știe care este situația termocentralelor pe carbune și mulți preconizează  viitorul lor în condițiile în care Europa face orice ca sa scape de ele. Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia, crede ca a gasit soluția miraculoasă pentru salvarea complexului prin ticluirea unui plan de mixt energetic derulat pe 5 ani.

În principal planul lui se bazează pe înjumatațirea capacitaților de producție a energiei pe carbune și implicit a închiderii carierelor de carbune, masura care duce la înjumatățirea numarului de personal angajat.

Nu crede nimeni ca va lucra cu jumate din capacitatea pe carbune, dar va pastra toți salariații din cariere! Boza  a declarat  la un post de televiziune din Tg.Jiu: ,,Astăzi avem   o putere instalată pe carbune de 3240 megawați.Peste 5 ani vom ajunge la 1980 megawați pe carbune,1400 megawați pe gaz și 300 megawați din fotovoltaice.Deci în 2025 Complexul va avea o putere instalata mult mai mare decît acum adică de 3700 megawați adica cu 500 megawați mai mult decît în 2020".

În sprijinul planului expus, Boza a declarat ca a început transformarea unui grup de la Craiova pe gaz și vor urma și celelalte de la Ișalnița și Turceni. Numai ca toate acestea costa bani foarte mulți pe care Compania nu îi are și pe care trebuie să-i imprumute de la banci, chiar dacă toate transformarile se vor face pe proiecte europene, unele dintre acestea cer coplată care se ridica la milioane de euro.

Una peste alta, programul lui Boza pare unul nu de vizionar, ci de visator, în condițiile în care au fost și mai sunt perioade în care Compania nu-și poate cumpăra din venituri proprii nici certificatele de carbon...

Mihail Firan

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: