Politică

Soțul Olguței Vasilescu, inexistent în Parlamentul European

Probabil cel mai absent europarlamentar român de la muncă este  PSD-istul Claudiu Manda a cărui activitate în forul european este inexistentă.


Alegerile europarlamentare au avut loc în luna mai a anului 2019. Pe poziția a treia pe lista PSD se afla Claudiu Manda, aspect care denotă reprezentativitatea ridicată pe care partidul social democrat i-a recunoscut-o.

2019: o întrebare și o semnătură
Doar că Manda nu și-a făcut prea mult de lucru în Parlamentul European. Din monitorizarea făcută la șase luni de la preluarea mandatului, în decembrie 2019, reieșea că „principalele activități parlamentare” ale lui Manda, sunt constituite de depunerea unei moțiuni și a unei întrebări.

În cele aproape șase luni care au trecut din 2020, Manda nu a avut nicio altă activitate europarlamentară importantă, potrivit potrivit europarl.europa.eu.

Cum funcționează piața transporturilor?
Manda a rămas cu „o întrebare orală” despre „Funcționarea pieței interne”. Manda a vrut să știe cum vor fi afectate firmele de transport după ce a fost votat „Pachetul privind mobilitatea I referitor la detașarea șoferilor, perioadele de conducere și perioadele de repaus și adaptările la evoluțiile din sectorul transportului rutier.”

Manda a mai propus, pe 12 decembrie și „Rezoluția Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989”. Rezoluția a fost semnată de majoritatea europarlamentarilor români.

Claudiu Manda nu a avut nici „contribuție la dezbaterile din plen” și nicio „întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului.

Spre comparație, europarlamentarul Traian Băsescu a vorbit de 30 de ori în plenul Parlamentului European, a propus 3 rezoluții și a avut 12 întrebări/interpelări.

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a vorbit de 12 ori în Parlamentul European, a înaintat aproximativ 20 de expilicații scrise ale modului în care și-a exercitat votul și a  adresat cinci întrebări.

Eurodeputatul Claudiu Manda nu a dorit să evalueze pentru Newsweek România primul său an din mandatul de europarlamentar.

Claudiu Manda este la primul mandat de europarlamentar și nu a fost nevoit să își publice veniturile. Dar se poate face o comparație cu venitul unui fost europarlamentar PSD. Claudia Țapardel, în 2018, a câștigat suma de 78.000 de euro. Venitul lui Manda din primul an de mandat este asemănător.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: