Eveniment

Transplant osos, efectuat cu succes la Spitalul din Târgu Mureș

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc proceduri de prelevare ţesut osos de la donator viu şi o procedură de transplant osos.

Donatorii sunt doi pacienți cu coxartroză, cărora li s-a prelevat capul femural, iar apoi au fost protezați cu proteze totale ale articulației șoldului, procedurile având loc în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Este vorba de două proceduri de prelevare ţesut osos de la donator viu şi o procedură de transplant osos. „Procedurile de prelevare ţesut osos de la donator viu s-au realizat în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon. Donatorii sunt doi pacienţi în vârstă de 59, respectiv 72 de ani, ambii cu diagnosticul de coxartroză dreaptă, cărora li s-a prelevat capul femural drept, ulterior au fost protezaţi cu proteze totale ale articulaţiei şoldului, în cadrul Programului Naţional de protezare”, transmit reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: