Comunitate

Un preot nevăzător din Mehedinți tipăreşte cărţi religioase şi calendare creştine în Braille


Drobeta-Turnu Severin este singurul loc din ţară unde se tipăresc calendare creştin-ortodoxe în alfabetul Braille. Coordonatorul Centrului de informare pentru persoane cu deficienţe de vedere este un preot nevăzător.

 Aproximativ o sută de calendare creştin-ortodoxe pentru anul 2020 au fost tipărite în alfabetul Braille la centrul din Drobeta-Turnu Severin. Acestea sunt pregătite pentru a fi trimise nevăzătorilor din toată ţara.
Toate au trecut prin mâna preotului George Radu Trăilescu, şi el nevăzător.

„Părintele Trăilescu a fost hirotonit de Preasfinţitul Nicodim cu acest scop, ca să aibă grijă de comunitatea de nevăzători, el lucrând ca şi coordonator în cadrul sectorului social al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Şi el, având această deficienţă de vedere, coordonează acest centru din Drobeta-Turnu Severin. Aşa cum avem un alt părinte care cunoaşte limbajul mimico-gestual şi lucrează cu persoanele cu deficienţe de auz, şi cum avem preoţi cam în toate instituţiile bugetare, spitale, penitenciare, în aşa fel încât să existe viaţă spirituală şi pentru cei care se află în situaţii deosebite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preotul Cosmin Eschimie Necşoiu, consilier social-media în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Centrul a fost înfiinţat în cadrul unui proiect al Episcopiei Severinului şi Strehaiei în colaborare cu Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Dolj-Mehedinţi, şi a obţinut o finaţare de peste 20 de mii de dolari de la Ambasada SUA în România.

Preotul George Radu Trăilescu coordonează activitatea Centrului din 2010. Tot de atunci, cu ajutorul unei imprimante speciale a început să tipărească texte ecumenice, cărţi şi calendarul creştin-ortodox în alfabetul special pentru nevăzători. În activitatea sa la centru, părintele este ajutat de soţia lui.

Vizualizări: 5,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: