Politică

Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit 48 de ore

Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu 48 de ore, până joi, la ora 22:30, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Se vehiculează ideea că decizia a fost luată din cauza unor probleme care au apărut la sistemul electronic de vot Zeus. Membrii USR au fost înștiințați că votul se va prelungi prin următorul mesaj:

 ”Luând la cunoștință de problemele de operare în aplicarea procedurilor de vot privind votul electronic, Comisia Electorală a decis, cu aprobarea Biroului Național, prelungirea perioadei de vot cu 48 de ore”.

Un alt posibil motiv al amânării ar putea fi și faptul că până astăzi votaseră mai puțin de jumătate din membrii USR, în jur de 7000 din cei 16.000.

”Așa cum am arătat anterior, la această oră, la 36 de ore de la lansarea procesului de vot, Comisia Electorală constată constituirea unui număr foarte redus de Comisii Electorale constituite (8 județe), doar 5 județe cu solicitări de exercitare de vot cu “urna electronică mobilă” și niciun astfel de vot exprimat încă. Considerând aceste aspecte, timpul rămas de vot precum și necesitatea de clarificare a procesului (Comisia și SG lucrând la suport oferit filialelor județene în acest sens și evaluând în mod activ nevoile de constituire a Comisiilor Județene), Comisia Electorală decide prelungirea cu 48h de ore a procesului electoral pentru desemnarea Președintelui USR, până la data de 5.09.2019, ora 22:00”, este un alt mesaj prin care membrii USR au fost anunțați de prelungirea votului.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: