Politică

Tăriceanu a demisionat. Incredibil cine îi ia locul!

Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu este susținut de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Anunțul a fost făcut atât de premierul Viorica Dăncilă, la finalul întrunirii senatorilor social-democrați, cât și de Meleșcanu, care a precizat că nu a avut o discuție în acest sens cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată dacă Teodor Meleșcanu a fost consultat, Viorica Dăncilă a răspuns: "Vă dați seama că ne-am consultat și cu dânsul”.

Ulterior, Teodor Meleșcanu - schimbat de Dăncilă din funcția de ministru, în luna iulie - a anunțat și el că are sprijinul grupului parlamentar al PSD pentru a ocupa postul lăsat liber de șeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va discuta cu colegii ALDE din Senat despre susținerea sa, Meleșcanu a răspuns: "O să vedem când se va întâmpla votul".

De asemenea, întrebat pe cine se bazează pentru susținerea la șefia Senatului, Meleșcanu a răspuns: "Pe cei care cred că e nevoie la conducerea senatului de un om cu experiență, echilibrat".

El a mai spus că nu a avut nicio discuție cu Tăriceanu în acest sens.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a avut aseară o discuție cu Teodor Meleșcanu, însă acesta nu i-a spus nimic despre intenția de a candida la șefia senatului.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: