Externe

Zeci de turiști din Africa de Sud, pozitivi pe un aeroport din Europa. Panică legată de noul Covid!

Un număr de 61 de pasageri de la două zboruri venite din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 la sosirea la Amsterdam, a anunţat sâmbătă autoritatea sanitară olandeză, care analizează rezultatele pentru a vedea dacă este vorba de noua variantă a virusului, Omicron, relatează AFP şi Reuters.

"Momentan ştim că 61 de rezultate sunt pozitive, iar 531 negative", a anunţat autoritatea sanitară olandeză (GGD).

Pasagerii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină într-un hotel în apropiere de Aeroportul Amsterdam-Schipol.

Aproximativ 600 de pasageri au ajuns vineri pe Aeroportul Amsterdam-Schipol cu două zboruri KLM din Africa de Sud şi au fost testaţi mai multe ore din cauza temerilor privind noua variantă a virusului, considerată ''îngrijorătoare'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Guvernul olandez a interzis vineri toate călătoriile aeriene din ţările din sudul Africii.

Riscul este "de la ridicat la foarte ridicat" ca noua variantă de COVID-19, numită Omicron şi detectată iniţial în Africa de Sud, să se răspândească în Europa, a anunţat vineri seară agenţia de sănătate a UE, notează AFP.

Într-un raport de evaluare a riscurilor, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) estimează că "nivelul general de risc pentru UE şi SEE (Spaţiul Economic European) asociat cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 este considerat ridicat pentru foarte ridicat".

În afară de Africa de Sud, Omicron a fost detectat în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: