Comunitate

48 de medici asistente și infirmiere s-au îmbolnăvit de Covid-19 în Spitalul Caracal

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Caracal care au fost diagnosticate cu COVID-19 şi care s-au internat în spital având forme uşoare îşi ajută colegii la gestionarea cazurilor celorlalţi pacienţi cu aceeaşi boală.

 
„Ajută la administrare de tratament, la monitorizare. Cum au fost pozitivi, s-au internat şi au fost de foarte mare ajutor, în sensul să monitorizează, administrează tratament, îngrijitoarele de curăţenie fac curăţenie, ne-au fost de un real ajutor” a declarat sâmbătă, pentru News.ro directorul medical al Spitalului din Caracal, Alexandra Popa

 
Aceasta a precizat că tratamentul pentru pacienţi este stabilit de medicul curant, însă sprijinul celor calificaţi şi care sunt internaţi este foarte important. Directorul medical al unităţii sanitare a precizat că, nu în ultimul rând, important este sprijinul moral.

„Pentru pacienţi chiar contează sprijinul moral, contează foarte mult. Atunci când un medic sau asistentă îi susţine moralul e altfel decât atunci când un coleg pacient face acest lucru”, a adăugat medicul Alexandra Popa.

De la debutul pandemiei, Spitalul Municipal Caracal s-a confruntat cu probleme privind infectarea în rândul personalului medical. Astfel, 48 de medici, asistente şi îngrijitoare de curăţenie au fost infectaţi cu SARS-CoV.2. Trei cadre medicale sunt în prezent internate în spital, a precizat directorul medical al unităţii.

 
 


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: