Administrație

Anchetă după decesul unor pacienți

Doi pacienţi internaţi la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi confirmaţi cu acinetobacter au murit în ultima săptămână, alte două persoane fiind infectate şi aflate sub tratament.

Unul dintre aceştia a murit joi, fiind vorba despre o persoană care a venit la Institutul "Marius Nasta" prin transfer de la o altă unitate medicală şi care avea mai multe afecţiuni severe şi comorbidităţi, necesitând asistenţă în secţia de Terapie Intensivă specială.

Alte două persoane sunt infectate, ele fiind tratate. Managerul spitalului a spus că pentru aceste două paciente este confirmat tipul de specie de acinetobacter şi nu subtipurile.

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a spus că a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pentru a fi luate măsurile necesare şi a se desfăşura o anchetă epidemiologică.

"Pentru a proteja pacienţii care ar putea să vină pe Terapie Intensivă, în acest moment este limitată internarea pacienţilor din alte unităţi sanitare în secţia de Terapie Intensivă. Sunt alte spitale, spitale de urgenţă care pot să asigure urgenţele şi sunt convinsă că sistemul de asistenţă de urgenţă funcţionează în Bucureşti", a spus Mahler.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: