Economie

Avarie majoră în rețeaua de transport a energiei. Șase județe afectate!

O avarie în reţeaua de transport al energiei a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul, vineri după-amiază, au declarat reprezentanţii Transelectrica.

"Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)", au precizat responsabilii Transelectrica.

Au fost afectate 6 județe - Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer. „Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: