Economie

Cine beneficiază de șomaj dacă DSP închide firma?

Vin clarificări mult așteptate de la Ministerul Muncii, după ce Legea carantinării a intrat în vigoare. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați, transmite Ministerul Muncii, conform Mediafax.

 
Astfel, dacă Direcția de Sănătate Publică (DSP) dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, precizează sursa citată.

 
Sprijinul financiar se va acorda pe toată perioada în care activitatea este suspendata, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

„Aceste măsuri de protecție socială la nivelul angajatorilor, cu caracter excepțional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creșterea ratei de excluziune socială, precum și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populației”, conform Ministerului Muncii.

 
 

 

Vizualizări: 61

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: