Externe

Coronavirus, motiv de îngrijorare globala

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că va decide joi dacă va declara stare de urgență globală în urma izbucnirii unui nou virus asemănător gripei care se răspândește în China, unde până acum au murit 17 persoane, precum și în afara ţării, potrivit Reuters.

În acest caz, aceasta va fi numai cea de-a șasea stare de urgență internațională de sănătate publică declarată în ultimul deceniu.

„Decizia este una pe care o iau extrem de în serios și sunt pregătit să iau în considerare toate probele”, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Aceasta este o situație în evoluție și complexă. Echipa noastră din China lucrează cu experți și oficiali locali pentru a investiga epidemia”, a adăugat el.

Declaraţia acestuia a venit după ce OMS a organizat miercuri o întâlnire de o zi cu un grup de experți independenţi la Geneva.

Decesele cauzate de noul coronavirus din China s-au ridicat la 17 miercuri, cu peste 540 de cazuri confirmate, crescând temerile de contagiune din cauza unei infecții care se presupune că provine de la animale sălbatice vândute ilegal.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: