Administrație

Coronavirus. România ia măsuri fără precedent

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a precizat oficialul. Măsura intră în vigoare chiar de azi, 8 martie.

Aceste restricții intră în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până la data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni.  S-au aprobat criteriile de suspendare a cursurilor în şcoli, în contextul cazurilor de coronavirus, dar criteriile nu țin strict de ordinul medical, ci se poate ţine cont şi de contextul social, a spus Arafat. 

Și stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, la fel și vizitele aparținătorilor. 

Raed Arafat a precizat că noile măsuri anunțate duminică sunt luate preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

De asemenea, nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus, a mai anunţat Arafat.  „Unităţile sanitare nu testează persoane sănătoase decât în anumite condiţii, dacă sunt contacţi” a explicat Arafat. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: