Administrație

Dragnea încearcă să scape de averea ilicită. Insula Belina revine la Apele Române

Insula Belina şi Braţul Pavel revin în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, în urma unei decizii de luni a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.

Insula Belina şi Braţul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în 2013, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta şi asumată de Liviu Dragnea, companiei Teldrum.

În iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului premier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, în dosarul ”Belina”, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). În acelaşi dosar vor fi judecate alte patru persoane, între care un director din MDRAP şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Ionuţ Gâdea. În cazul ministrului Rovana Plumb, procurorii au solicitat încuviinţare pentru începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, cerere respinsă de către Parlament, astfel că s-a dispus clasarea.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în anul 2013, ”prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice”, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, ”au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: